A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

O nama - UDRUŽENJE PRIVREDNIKA 'BIZNIS CENTER' JELAH TEŠANJ | biznistesanj.ba

Udruženje privrednika u svom radu, od osnivanja do danas bilježi mnogobrojne aktivnosti i projekte, a u narednim tačkama izdvojene su  najbitnije:

·  Upravni odbor je na sjednici od 14. 05. 2007. godine, razmatrao pitanje visine članarine, te donio  Odluku o korigovanju iste (koja je i danas na snazi) i to:

       1.  privredni subjekti pravnog statusa d.o.o. i d.d., plaćat će 10,00 KM mjesečno ili 120,00 KM na godišnjem nivou, i

     2.  ostali privredni subjekti pravnog statusa SZR, STR, SUR i sl., 5,00 KM mjesečno ili 60,00  KM na godišnjem nivou.

·  Uspješno je organizovano educiranje i pologanje menadžera i vozača za učešće u međunarodnom drumskom saobraćaju (CPC diploma), sa «Ecos» Sarajevo.

·  Redovno su razmatrani materijali i davane primjedbe, prijedlozi i sugestije Općinskim organima po pitanju uslova privređivanja, izrade regulacionih planova, posebno industrijsko-poslovnih zona. 

 ·  Uveliko smo doprinijeli realizovanju ideje Općinskog načelnika, na pokretanju funkciji izletišta Kiseljak.

·   Uz podršku lokalne zajednice  i članova Udruženja, uspješno je organizovano deset privrednih manifestacija/sajmova kroz koje se želi pozitivno utjecati na privredni razvitak i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, na povećanje konkurentnosti privrednog sektora, na bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata, na intenziviranje promocije privrede, na privlačenje ulaganja, kao i na stvaranje jasne spoznaje o vlastitim (tradicionalnim i savremenim) snagama i privrednim vrijednostima.

·   Putem naših članova redovito se uključujemo u humanitarne akcije, i u skladu s tim donirali smo sredstva u iznosu od:

       - 10.000.- KM, JU Opća bolnica Tešanj, za nabavku mamograf aparata,

       -   300.- KM, Srednja stručna škola Tešanj, za poboljšanje uslova obrazovanja, te poseban doprinos u realizaciji projekta >> Centar za                                           obrazovanje odraslih >>

       - 62.700.- KM, ugroženom stanovništvu usljed elementarne nepogode  >>Poplave16.05.2014.godine>>

 ·  11.04.2013.godine, na ceremoniji svečanog otvorenja 9.Sajma privrede "BIZNIS 2013" Tešanj, pristupili smo Udruženju poslodavaca Federacije BiH, i time stekli mogućnost da efikasnije i snažnije utičemo na sve nivoe vlasti kako bi obezbijedili što povoljnije uslove privređivanja.

 ·  Udruženje privrednika zajedno sa Općinom Tešanj, Općinom Žepče, Općinom Teslić i Razvojnom agencijom Žepče, učestvuje u Javnom pozivu Delegacije Europske komisije u BiH koji je usmjeren na jačanje lokalnog ekonomskog razvoja i direktnu podršku malim i srednjim preduzećima.

 ·  Udruženje privrednika je ostvarilo još mnoge, značajne rezultate, i svakim danom težimo da našim članicama i svim privrednim subjektima na području općine Tešanj obezbijedimo što povoljnije uslove poslovanja i privređivanja.


Očekujući odobravanje za učinjeno i podršku za budući rad, zahvaljujemo se, a istovremeno Vas pozivamo da nam se pridružite kao novi član.