KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Privredni mostovi su nešto što je uvijek spajalo ove prostore sa ostalim

KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Privredni mostovi su nešto što je uvijek spajalo ove prostore sa ostalim

Na konferenciji za medije održanoj 06.06.2019. u četvrtak, uz prisustvo brojnih lokalnih i regionalnih medija, sudjelovali su i predstavnici, organizatora Sajma – Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, predstavnik Općine Tešanj, te predstavnik Republike Sjeverne Makedonije, ovogodišnje zemlje partnera Sajma:

  • Senad Brka, Predsjednik UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj
  • E. Ekrem Ebibi, Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH
  • sc. Suad Huskić, Načelnik Općine Tešanj
  • Claudio Angeloni, Direktor kompanije SM3 d.o.o. Italija (UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj)

” Tešanj je generalno prostor jasnih nedvosmislenih poruka. Tešanj nije prostor pravljenja zidova, Tešanj je prostor pravljenja mostova. Mostovi koje mi pravimo i gradimo su mostovi koji traju. Privredni mostovi su nešto što je uvijek spajalo ove prostore sa ostalim.” – poručio je Izudin Ahmetlić, direktor kompanije Hifa-Oil.

 

” BiH i Republika Sjeverna Makedonija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose u svim oblastima i na svim nivoima. Zato mi smatramo da fokus saradnje naših zemalja mora biti prije svega na ekonomiji i poboljšanju direktne saradnje između privrednih subjekata, poboljšanju infrastrukturne povezanosti i saradnje u oblasti turizma, Mi kao zemlja partner pružamo ogromnu podršku, za uspješnu organizaciju predstojećeg sajma” – kazao je Ekrem Ebibi, Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH

” Izražavamo posebno zadovoljstvo, što smo uspjeli održati kontinuitet organizacije Sajma i na izvjestan način uz Sajam i sve druge aktivnosti, poslovne zajednice i lokalne samouprave, potvrditi opredijeljenost ovog prostora, ovih ljudi, ovih poslovnih subjekata da gradimo povoljno poslovno okruženje i da to gradimo zajedno sa drugima. ” – kazo je Općinski načelnik Suad Huskić.