ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

Dana 28.08.2019. godine održana je vanredna sjednica Upravnog odbora UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, povodom veoma alarmantne situacije prouzrokovane velikim poplavama, odnosno bujicama koje su zadesile i uništile veći dio teritorije općine Tešanj.

Vanrednoj sjednici, pored svih članova Upravnog odbora, je prisustvovao i Općinski načelnik gospodin Suad Huskić koji je prezentovao stanje na terenu i iznio, do tada, sve prikupljene podatke o razmjerama štete, kako na porodičnim stambenim objektima i imanjima, tako i na privrednim i infrastrukturnim objektima.

Tom prilikom je podvukao da je do sada podneseno preko 400 prijava štete, od čega je preko 200 potpuno uništenih stambenih prostora u kojima ne postoje nikakavi uslovi za život, kao i da je veliki broj privrednih subjekata u potpunosti uništen, te da im je ugroženo dalje poslovanje.

 

Upravni odbor Udruženja je, nakon pojedinačnih uvida članova i veoma detaljno iznesene situacije od strane Općinskog načelnika, zauzeo stav da podržava sve aktivnosti Općinskih struktura, te hitno traži i zahtijeva od svih viših nivoa vlasti i institucija da se maksimalno uključe i daju svoj puni doprinos u cilju što brže i efikasnije sanacije nastale štete.