Tešanj dobija savremeni sistem videonadzora

Tešanj dobija savremeni sistem videonadzora

U svrhu unaprjeđenja ukupnog stanja sigurnosti, očuvanja stabilnosti javnog reda i mira i kontrole prometa, a u cilju izrade tehnološki savremenog sistema videonadzora na području Tešnja, Jelaha i Tešanjke, danas je potpisan sporazum za postavljanje videonadzora na dionici Srednjoškolski centar – Tešanj – Jelah- Tešanjka – Tešanj.

”Plan je da po završetku radova, čitav sistem na upravljanje i rad preuzme PS Tešanj, a pododržavanje i nadzor policija ZDK:” – kazao je za ZOS radio Općinski načelnik Suad Huskić.

Sporazum su potpisali Općinski načelnik i privrednici sa područja općine Tešanj koji su finansijski podržali projekat: Hifa oil, AS Group, Madi, Dar, Udruženje privrednika, Danial S, Hifa petrol i Euro skele.

Danas je u ime društveno odgovorne kompanije Hifa Oil ugovor potpisala Sumeja Ahmetlić, direktorica marketing koja za ZOS radio pojašnjava da privrednici podržavaju ovakve projekte u cilju kreiranja i obezbjeđenja kvalitetnijeg načina života stanovnika na ovom području te dodaje:

”Smatram i mišljenja sam da zajedničkim snagama, možemo i moramo doprinijeti podizanju kvaliteta i način življenja, kao i bezbjednosti i sigurnosti građana sa ovih prostora na dosta impozantniju razinu. Hifa Oil je oduvijek podržavala ovakve projekte, i nastavit će to raditi i u budućnosti.” – zaključuje Sumeja Ahmetlić.

Sredstva su obezbijedili Općina Tešanj u iznosu od 140.000 KM, a privrednici ostatak od  99.500 KM što su bila sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta.

   

‘Osjećaj sigurnosti je subjektivna stvar, međutim ovim današnjim činom i koracima koje smo dosada učinili, sigurno je da će taj  objektivni i subjektivni osjećaj sigurnosti se povećati na veći nivo. Ono što je bitno da je Tešanj kao Općina i svi naši privrednici,  koji su učestvovali u tome prepoznali šta to znači kao što su prepoznali i tu potrebu da se pomogne MUP ZDK kako bi svoj posao radili što kvalitetnije i što svrsishodnije na zadovoljstvo svih građana.” – kazao je za ZOS radio Jusuf Katica, komandir PS Tešanj.

Ovim projektom predviđeno je postavljanje videonadzora na 7 lokacija koji podrazumijeva 11 kamera za opći pregled saobraćaja na raskrsnicama i javnim površinama, 6 kamera za tablice i 3 panoramske kamere za web.

 

 Izvor: ZOS radio