Uručenje donacije u medicinskoj opremi

Uručenje donacije u medicinskoj opremi

Dana 21.5.2020. u Općoj bolnici Tešanj organizirano je uručenje donacije u medicinskoj opremi. Događaju su osim direktora Opće bolnice Tešanj i direktora Doma zdravlja Tešanj prisustvovali donatori Predsjednik i članovi Upravnog odbora Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj,  Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Glavni imam, kao i Predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj i Općinski načelnik.
Direktor Bolnice dr. Hasan Škiljo i direktor Doma zdravlja dr. Amir Dujsić su zahvalili na donaciji i istakli važnost medicinske opreme i zaštitnih sredstava u svakodnevnom radu ovih ustanova, naročito u vanrednim situacijama kao što je pandemija, koja je zadesila cijeli svijet. Naglasili su zahvalnost uposlenika ove dvije ustanove i potvrdili spremnost na ispunjenje misije u zaštiti zdravlja građana općine Tešanj.
Tokom pandemije Opća Bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj su od članica Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Općine Tešanj dobili donacije, podršku u medicinskoj opremi, zaštitnim sredstvima i sl. u vrijednosti od 320.000 KM. U ovom iznosu je obezbijeđena najpotrebnija medicinska oprema (respiratori, pacijent monitori, infuzione pumpe…), te značajne količine zaštitne opreme i sredstava (maske, rukavice, odijela, viziri i sl.). Osim toga obezbijeđena je i donacija hitnim u građevinskim radovima.

Predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, gosp.Senad Brka istakao je kako ovo Udruženje u kontinuitetu pomaže ovim dvjema ustanovama s ciljem pružanja što bolje zdravstvene zaštite stanovništvu općine Tešanj, a i šire. Naglasio je da su u posebnim okolnostima pandemije i otežanog ekonomskog poslovanja, članovi Udruženja ponovo potvrdili društvenu odgovornost.
Općinski načelnik se zahvalio na donacijama svim prisutnima u ime građana i institucija općine Tešanj i ukazao na važnost lokalne zajednice i međusobne saradnje i potpomaganja između javnog i privatnog sektora, ali i potpomaganja i saradnje svih građana.