Obilježena godišnjica postojanja prijateljskog udruženja – UPSM

Obilježena godišnjica postojanja prijateljskog udruženja - UPSM

 

Dana 10.06.2022.godine, prijateljsko Udruženje privrednika Sanski Most je obilježilo godišnjicu rada i djelovanja, i održalo prvu Skupštinu Udruženja, koja je bila izvještajnog karaktera.

Sjednica Skupštine je održana u prostorijama gradskog kina u Sanskom Mostu, a poslije radog dijela Skupštine upriličena je svečana sjednica kojoj su prisustvovali brojni gosti i zvanice iz ekonomskog i političkog života naše zemlje, kao i predstavnici poslovnih zajednica općina Ključ i Tešanj – predstavnici Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, s kojima su uspostavljene saradnja i prijateljski odnosi od samog početka osnivanja udruženja.

U uvodnom obraćanju, prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine Udruženja, g-din Edis Rasavac i predsjednik Upravnog odbora, g-din Alen Šabanović, istaknuvši da je prvu godinu postojanja i rada Udruženja privrednika Sanski Most obilježio rad na osnaživanju i poboljšanju poslovnog ambijenta na području Sanskog Mosta.

Skupu su se obratili i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, g-din Ahmet Egrlić, Ministar obrazovanja u Vladi USK, g-din Almin Hopovac, kao i predstavnici pojedinih strukovnih udruženja poslodavaca, te poslovnih zajednica Ključa i Tešnja.

Za primjer dobre prakse istaknut je Tešanj, grad koji se smatra za jedan od najorganizovanijih kada se radi o lokalnim ekonomijama u BiH. Uz zahvalnost na pozivu, prisutnima su se obratili zamjenik predsjednika Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, g-din Senad Brka, i član Upravnog odbora, g-din Venan Hadžiselimović.

Udruženje privrednika Općine Sanski Most danas okuplja sve relevantne privredne subjekte, nevladina je i nestranačka organizacija kojoj je jedini cilju unaprijeđenje poslovnog okruženja i stvaranja uslova ua kvalitetniji život svih građana, istaknuto je na ovome skupu.