Zatvoren je 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022

Zatvoren je 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj - BiH 2022

Privredna manifestacija – 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022  koja se održava od 21.-24.09.2022. godine na lokalitetu DC Carina Kraševo – Tesanj, danas zatvara svoja vrata u 17h. Na ovogodišnjem Sajmu upriličen je bogat konferencijski program. Pored ceremonije svečanog otvaranja, održan je niz popratnih manifestacija, panela, panel diskusija, kao i prezentacije banaka i osiguravajućih društava. U konferencijskom dijelu navedenog privrednog događaja upriličeno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji sa BBI bankom.

Sajam je okupio veliki broj izlagača, privrednih subjekata iz Bosne i Hercegovine, kao i inostranih privrednih subjekata. S obzirom na dvogodišnju pauzu zbog Covid-19, Sajam je nadmašio očekivanja organizatora, te prevazišao prethodno održani Sajam u 2019-toj godini u pogledu broja učesnika i broja posjetilaca. Na 5000 m2 zatvorenog i preko 10000 m2 otvorenog izložbenog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovalo je preko 300 izlagača iz više od 10 zemalja.

 

Osim što nosi epitet međunarodnog karaketera, Sajam je pokazao kako su Tešanj i tešanjska privreda pokretač svih pozitivnih privrednih procesa. Energija koja je proizašla, kao i reakcije i zaključci, kako izlagača, tako i posjetilaca, relevantan su pokazatelj opravdanosti održavanja ove privredne manifestacije koja predstavlja izvrsnu platformu za povezivanje, ne samo privrednog sektora, nego i gradova, kao i regiona, te daje na značaju povezivanja kompanija u regionu stvarajući pretpostavke za efikasniji uticaj na kvalitetniji poslovni ambijent.