Upriličen XI tradicionalni iftar u organizaciji Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj

Upriličen XI tradicionalni iftar u organizaciji Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj

Dana 31.03.2023. godine održan je tradicionalni iftar u organizaciji Udruženja privrednika ,, Biznis centar” Jelah-Tešanj. U prijatnom ambijentu restorana Intermezzo Kraševo – Tešanj, iftaru i druženju privrednika su prisustvovali članovi Udruženja, kao i brojni gosti, predstavici javnog, društvenog, vjerskog, političkog i kulturnog života.

Iftar je okupio preko 200 zvanica. Među brojnim visokim zvanicama, iftaru su prisustvovali Premijer FBiH, g-din Fadil Novalić, Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, g-din Sevlid Hurtić, Ministar odbrane BiH, g-din Zukan Helez, Zastupnik u Parlamentarnoj Skupštini BiH, g-din Šemsudin Mehmedović, Zastupnik u Parlamentu FBiH, g-din Senad Subašić. Delegaciju Zeničko-dobojskog kantona su činili Ministar privrede ZDK, g-din Samir Šibonjić, Ministar za prostorno uređenje i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, g-din Danijel Pašić, Savjetnik ministra za pravosuđe i upravu ZDK, g-din Muhamed Hundur, kao i zastupnici u Skupštini ZDK, g-din Besim Smailbegović, g-din Alija Ogrić i gđa Almina Sivić. Iftaru su prisustvovali i Načelnik Općine Tešanj, g-din Suad Huskić, Predsjedavajući OV Tešanj, g-din Amir Kurtić, kao i brojni predstavnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i bankarskog sektora sa prostora općine Tešanj. Vjersku delegaciju su činili Muftija zenički, Mevludin ef. Dizdarević i Glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj Fuad ef. Omerbašić.

U ime organizatora, riječi dobrodošlice i zahvale prisutnima je uputio član Nadzornog odbora Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, g-din Izudin Ahmetlić. Uz učenje fatihe, prisutni su odali počast i prisjetili se nedavno preminulog, uglednog tešanjskog privrednika i člana Udruženja, rahmetli Adema Šišića.

Nakon uvodnog obraćanja ispred organizatora, prisutnima se obratio Premijer Federacije BiH,  g-din Fadil Novalić, koji je istakao značaj i razvoj tešanjske privrede, kao i zadovoljstvo prisustva na privrednim događajima u Tešnju u organizaciji Udruženja privrednika “Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Također, prigodnim govorom, prisutnima se obratio i Muftija zenički, Mevludin ef. Dizadević, pridajući značaj istinskim vrijednostima i ramazanskim blagodatima, te istakao značaj odgovornosti prema Islamskoj zajednici i dužnosti zekata.

Prema mišljenju i dojmu, iftar i druženje privrednika opravdali su očekivanja na obostrano zadovoljstvo organizatora i gostiju.