HIFA-OIL potpisala ugovor o snabdjevanju aviokompanija na Aerodromu Mostar

HIFA-OIL potpisala ugovor o snabdjevanju aviokompanija na Aerodromu Mostar

Danas je u Mostaru na događaju pod nazivom „Mostar Open City“ održana svečanost potpisivanja ugovora između JP Međunarodna zračna luka – Aerodrom Mostar i kompanije Hifa-Oil o snabdjevanju aviokompanija na ovom aerodromu. Činom potpisivanja ugovora kompanija Hifa-Oil zvanično je postala novi snabdjevač jet gorivom na Aerodromu Mostar.

Svečanost je upriličena u Gradskoj vijećnici uz prisustvo gradonačelnika, predstavnika uprave, brojnih zvanica, ambasadora i ostalih gostiju. Posebno je istaknuto kako je ovaj događaj za Mostar od višestrukog značaja, jer stabilna i kvalitetna usluga koju će od sada pružati kompanija Hifa-Oil značit će i veću sigurnost za aviokompanije koje bi potencijalno mogle otvoriti letove prema ovoj destinaciji.

Prva takva aviokompanija bit će svakako Croatia Airlines s kojom je na pomenutom događaju, kompanija Hifa-Oil potpisala ugovor o snabdjevanju. Podsjećamo Croatia Airlines nedavno je otvorila liniju Zagreb-Mostar, a prvi letovi planirani su već 3. maja.

„Smatram da je ovo povijesni sporazum nakon Covid vremena koje je donijelo mnoge izazove i tehničke probleme. Zahvaljujući velikom radu i trudu posljednje dvije godine ovo je jedan novi početak za zračnu luku Mostar. Zagreb će Mostaru biti hub preko kojeg se otvaraju mogućnosti za povezivanje s brojnim gradovima u Evropi i svijetu, sve bitne destinacije. Uspjeli smo i tehnički dovesti zračnu luku Mostar u stanje da je sigurna i naravno, preko kompanije Hifa-Oil obezbijedili trajnu i stabilnu opskrbu za sve aviokompanije“, rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić te pozvao i turističke agencije da se uključe u promociju novih letova i destinacija.

Mostar i Zagreb bit će konektovani sa tri leta sedmično, srijedom, četvrtkom i nedjeljom, što će nesumnjivo doprinijeti i većem broju putnika i turista koji će se odlučiti posjetiti Hercegovinu i uživati u ljepotama koje pruža ovaj dio BiH. Letovi će omogućiti i konekcije s brojnim drugim destinacijama u Evropi. Otvaranjem direktnih letova prema Mostaru aerodromi u Splitu i Dubrovniku potencijalno su dobili novu konkurenciju.

„Pružanje povjerenja našoj kompaniji i potpisivanje ugovora o snabdjevanju aviokompanija u zračnoj luci Mostar te prvi ugovor sa Croatia Airlines predstavljaju veliki iskorak za grad i ovaj lijepi dio Bosne i Hercegovine. HIFA-OIL kroz ozbiljan i odgovoran pristup, kao siguran partner koji je već prepoznat u Tuzli i Sarajevu, stvara odlične pretpostavke da se aviokompanije opredjele da u svom planu letova kao jednu od destinacija stave i Mostar. Imamo potencijala da stvorimo pretpostavke da BiH bude jedna od najpoželjnijih destinacija u svijetu. Želimo pružiti to zadovoljstvo svim gostima koji dolaze u našu zemlju. Neka i Mostar Open City i današnji događaj bude izuzetan povod za to“, rekao je Venan Hadžiselimović, direktor Hifa-Oil.

Sada kada je na Aerodromu Mostar osigurana vrhunska usluga i sigurnost za aviokompanije iz Gradske uprave se nadaju kako će Mostar biti stavljen na mapu i niskobudžetnih aviokompanija te da će se broj letova povećati prema ovoj turistički veoma zanimljivoj destinaciji. Mostar je kao atraktivna destinacija već prepoznat u svijetu, te se često nađe na listi najljepših malih gradova Evrope. Iz kompanije Hifa-Oil ističu kako svojim kvalitetom žele doprinijeti većoj aktivnosti aviokompanija prema našoj zemlji, otvoriti vrata svijetu i pozivati turiste da uživaju u ljepotama BiH.

Kompanija Hifa-Oil, kao snabdjevač JET gorivom najvećih svjetskih aviokompanija već duži period prisutna je na Međunarodnim aerodromima Sarajevo i Tuzla. Kroz kvalitetne izvore snabdjevanja, obučen i stručan kadar te zahvaljujući gradnji najsavremenijeg terminala u Sarajevu, Hifa-Oil nametnula se kao pouzdan partner te snabdjeva jet gorivom više od 20 svjetskih aviokompanija.

Sa skladišnim kapacitetima od preko 34 miliona litara koji se odnose na terminale u Zenici, Prijedoru, Vogošći i Sarajevu kompanija Hifa-Oil spremna je odgovoriti na sve izazove. Osim toga ozbiljnost poslovanja ogleda se i u činjenici da Hifa-Oil godinama uspješno obnavlja ugovor o snabdjevanju i distribuciji svih vrsta derivata za EUFOR snage u BiH, uključujući tu i jet gorivo.

 

IZVOR: https://www.hifaoil.ba/bs/article/275/novi-aerodrom-novi-izazov-hifa-oil-potpisala-ugovor-o-snabdjevanju-aviokompanija-na-aerodromu-mostar