“BIZNIS BUDUĆNOSTI” – Fokus ovogodišnjeg 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023

“BIZNIS BUDUĆNOSTI” - Fokus ovogodišnjeg 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023

“Sajam u Tešnju je postao nezaobilazan privredni događaj na sajamskoj karti BiH, i kao takav predstavlja izvrsnu platformu za poslovne susrete, razvijanje poslovne aktivnosti, razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi”.

Ovogodišnji, 17. po redu –  “Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023”  održat će se u periodu od 27. – 30. septembra na prostoru općine Tešanj, u proširenom kapacitetu koji obuhvata preko 20.000 m2 izlagačkog prostora. Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji i vanjski izložbeni prostor za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga, na privrednom prostoru koji je nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Pripremne radnje za održavanje Sajma su već počele. Shodno kontinuiranom organizacijskom unapređenju, interes izlagača za ovogodišnju privrednu manifestaciju ne jenjava. Očekuje se rekordan broj domaćih i inostranih izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine, zemalja EU i šire regije. Najavljena su učešća javnih kompanija, predstavnika partnerskih privrednih komora, kao i učešća međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Tešanj je postao jedan od lidera u razvoju ne samo Bosne i Hercegovine, već i šire regije. Zadnji podaci o poslovanju kompanija jasno pokazuju ekonomski napredak i status tešanjske privrede. Da bi održale konkurentnost, tešanjske kompanije vrše stalna ulaganja u nove proizvodne pogone i nove tehologije.

Prepoznavajući značaj i važnost, kao i usklađivanje sa novim vremenom, fokus ovogodišnjeg Sajma je upravo na biznisu budućnosti koji mijenja cjelokupnu energetsku sliku, smanjuje troškove, osigurava samoodrživost, pospješuje cjelokupan ekonomski razvoj i pristup politikama Evropske unije. Kroz centralnu temu Sajma: “Obnovljivi izvori energije”, prezentovat će se aspekti zelene energije, kao i izazovi koji su pred nama.

Pozivamo Vas da na vrijeme obezbijedite svoje učešće na najznačajnijem privrednom sajmu u Bosni i Hercegovini,  koji će biti centralno mjesto privrednih susreta u septembru na temu biznisa budućnosti!