Održana prezentacija 3. Poziva za dodjelu grant sredstava Challenge fonda

Održana prezentacija 3. Poziva za dodjelu grant sredstava Challenge fonda

U saradnji sa SERDOM i Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH kao partnerom na mnogim aktivnostima koje podupiru razvoj privrede, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj je, u okviru projekta Challenge to change, danas upriličilo info dan na kojem je predstavljen treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change – C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba , i to do 17.12. 2018. godine do ponoći.

Sve prijave će biti ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30 000 EUR.

Više o Javnom pozivu: https://serda.ba/bs/novosti/nova-prilika-za-dobijanje-bespovratnih-sredstava/3454