Izvršni direktor Udruženja, dr. sci Mesud Ajanović u emisiji “INTERVJU SA” – Zos radio: Sve je spremno za 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019

Izvršni direktor Udruženja, dr. sci Mesud Ajanović u emisiji "INTERVJU SA" - Zos radio: Sve je spremno za 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019

Kada se spomene Tešanj svi pomisle na malu kasabu koja mnogo pruža svojim građanima. Tešanj je najbolji primjer uspješne poslovne sredine i predstavlja jednu od općina u Federaciji sa najmanjim brojem nezaposlenih osoba.

Da li je sve u statistici, dobroj organizovanosti ili pak u tome da ljudi imaju svoju nafaku razgovarali smo sa dr. Mesudom Ajanovićem izvršnim direktorom Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj.

UP Biznis Centar Jelah -Tešanj u ovom trenutku broji 220 članica. Ključna stvar za razvoj ovog našeg malog grada velikog srca je rad, rad i samo rad. Nečija nafaka se ne može izbjeći to je ono što nam je propisano, ali možemo uticati na nju kroz entuzijazam, rad i prije svega jedna solidarnost između privrednika kroz povezivanje i razmjena informacija.

U prošloj godini smo imali oko 166 aktivnosti kada govorimo o značajnim aktivnosti, što mislim da dosta govori o radu udruženja.

Prije nekoliko dana u posjeti Udruženju privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj bila je delegacija Crne Gore.

Delegaciju Crne Gore činili su ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, predsjednik Skupštine Privredne komore Crne Gore Vojo Banović i šef Kabineta predsjednika Privredne komore Crne Gore Miljan Šestović.

Koji je bio primarni cilj sastanka?

Glavni cilj je da pokušamo povezati privredu Tešnja sa privredom Crne Gore želeći da napravimo i taj jedan iskorak u toj regionalnoj saradnju koja nam je u fokusu interesa ove i naredne godine.

Sajam privrede Tešanj pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika. 

Koja je tema ovogodišnjeg Međunarodnog sajma privrede Tešanj 2019?

Tema ovogodišnjeg sajma  je regionalna saradnja. Mi smatramo kao privrednici da je to jako važna i bitna tema i da pokušamo na taj način da mi damo svoj doprinos u spajanju ove regije, odnosno biznismena iz naše regije bližeg i šireg okruženja. 

Zemlja partner Sajma ove godine?

Ove godine je zemlja partner Republika Sjeverna Makedonija.Ono što je bitno istaknuti da su svi dogovori oko zemlje partnera usaglašeni na najvećem mogućem nivou direktno sa Premijerom Vlade Republike Sjeverne Makedonije gospodinom Zaev-om i njegovim saradnicima. Tako da mi već unazad 2 mjeseca uveliko zajedničkim snagama ekipe vlade Republike Sjeverne Makedonije i predstavnici UP Biznis Centar Jelah Tešanj,  radimo na implementaciji ovog 15 Međunarodnog Sajma privrede. 

Pozvao bih sve privrednike kako iz BiH tako iz regiona ali iz cijelog svijeta ko god želi da dođe u naš grad, biće nam drago da ih ugostimo na način da im ponudimo kao izlagači sve ono najbolje što se od nas očekuje. Također poziv za sve one svi koji žele da vide jednu pozitivnu priču.- Ističe dr. Mesud Ajanović.

Cijeli video možete pogledati ispod:

Upravo emisija "INTERVJU SA" naš gost je dr. Mesud Ajanović, izvršni direktor Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah – Tešanj.Sponzor emisije kompanija Mepromex doo koja Vas nagrađuje i ovaj put malim kućanskim aparatima. Vaše je da lajkate i podijelite javno ovu objavu.

Gepostet von Zos Radio am Freitag, 19. April 2019

Izvor: Zos Radio