VAŽNO SAOPŠTENJE

VAŽNO SAOPŠTENJE

VAŽNO SAOPŠTENJE

16. Međunarodni sajam privrede Tešanj-BiH 2021

 

Udruženje privrednika “Biznis centar” Jelah – Tešanj  je u sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti usvojilo i plan organizacije privredne manifestacije 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2021, u periodu od 23.-26.09.2021. godine. U skladu sa tim vršene su pripreme na ovom projektu i uložen veliki napor, kao i realizovan plan svih aktivnosti koje su tekle po predviđenoj dinamici. Sve operativne aktivnosti su dovedene u završnu fazu sa stepenom realizacije preko 80%, uz neizostavne nastale troškove implementacije sajamskog projekta. Posebno naglašavamo da su sve aktivnosti vođene pod pretpostavkom da će epidemiološka situacija biti povoljna za organizaciju ove značajne i masovne privredne manifestacije.

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, održanoj dana 26.08.2021. godine, uz intenzivne razgovore i konsultacije sa institucijama odgovornim za definiranje epidemiloških mjera, uprkos završnoj organizacijskoj fazi, kao i nastalim implementacijskim troškovima projekta, prioritet je postavljen na sigurnost i zdravlje svih učesnika sajma i usvojen je zaključak da, kako se situacija po pitanju povećanja broja zaraženih u BiH nažalost usložnjava, te da time zdravlje naših građana, izlagača i uposlenika, koje je najvažnije, može biti ozbiljno ugroženo, Upravni odbor smatra najprimjerenijim da se ovogodišnji Sajam privrede odgodi za vrijeme kada ćemo svi zajednički, bez bilo kakvih mjera, moći posjetiti najbolji i najznačajniji sajam u BiH.

Ovim putem želimo da, zbog naše gore navedene odluke, uputimo izvinjenje svim izlagačima koji su potvrdili svoje učešće, izlagačima koji su to namjeravali učiniti, kao i svim ostalim partnerima i prijateljima našeg Sajma, kroz najiskrenije želje za dobro zdravlje svih, kako građana BiH, tako i građana zemalja regiona, u vjeri da ćemo 16. Međunarodni sajam održati naredne godine.

 

Tešanj, 27.08.2021. godine

UPRAVNI ODBOR

Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj